Visie tennislessen

Jeugdlessen t/m 10 jaar

De jeugdlessen tot en met 10 jaar willen we zoveel mogelijk benaderen met spelend leren. Iets wat we vanuit onze eigen opleiding zelf hebben meegekregen. Dit blijkt ook in de praktijk het beste te werken. Qua vooruitgang van de techniek, maar nog belangrijker wordt deze manier van les geven het leukst ervaren door de jeugd zelf.

Praktisch betekent dit bijvoorbeeld: geen lange rijtjes meer om een of twee ballen te slaan, rapen en weer achter aan te sluiten in een lange rij wachtend op je beurt. Maar continu in beweging zijn. Veelal zullen we elkaar en vooral hulpmiddelen gebruiken om spelend te leren tennissen. Zodat de jeugd sneller balgevoel ontwikkelt en het samen spelen ontdekt. Doordat de intensiteit van de les op deze manier veel hoger ligt krijgen de kinderen uiteindelijk meer kans om hun techniek beter te ontwikkelen. Waardoor ze onbewust, door middel van oefenvormen, het balgevoel krijgen. Hierdoor zijn ze sneller klaar om op een groot veld te tennissen en zelfstandig wedstrijdjes te spelen.

Jeugdlessen vanaf 10 t/m 16 jaar

We proberen de jeugd in de leeftijd van 10 tot 16 jaar zo snel mogelijk klaar te stomen voor het echte wedstrijdtennis. Tijdens de lessen wordt er naast techniek en motoriek tevens veel aandacht besteed aan de tactische aspecten van het tennisspel. Daarnaast wordt er natuurlijk ook gekeken naar de individuele behoefte, wensen en ambities van de leerling.

Volwassenen

Volwassenen zullen we qua lesgeven per niveau en wensen benaderen. Hierbij is de mogelijkheid tot groepsles van maximaal vier personen of privéles. Wij zullen goed proberen in te spelen op de wensen van de leerling. Daarbij zal zeker ook bij volwassenen een onderscheid worden gemaakt tussen “de recreatieve speler”, die tennis leuk vindt om te doen, maar voornamelijk voor de gezelligheid en ontspanning speelt, en de “prestatie gerichte tennisser” die er alles uit wil halen wat erin zit en graag veel toernooien en competitie speelt.

Voor alle lessen hebben we hulpmiddelen tot onze beschikking. Deze worden toegepast op alle niveau’s. Denk aan pionnen, mikpunten, servicemeter, videocamera voor opname etc. Dit maakt de lessen uitdagender en leuker.